Workforce Management Quickscan

Wordt er een efficiënte personeelsplanning opgeleverd?

Workforce Management Quickscan

Is uw WFM-afdeling in control? Wordt er een efficiënte personeelsplanning opgeleverd? Doen ze de juiste dingen? Zijn zij het kwantitatieve hart van de organisatie? Leveren ze echt meerwaarde? Hebben ze onbewust oogkleppen op gekregen? Dit soort vragen spelen periodiek door de hoofden van de managers. Als hiernaar gevraagd wordt dan is een antwoord vaak onbevredigend. Wij van Spril bieden precies om die reden de Workforce Management Quickscan aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij komen bij u langs en lichten uw Workforce Management afdeling door. Dit doen we door te spreken met de stakeholders, de software en (Excel) tooling te bekijken en niet onbelangrijk de huidige processen en procedures te onderzoeken.

Wat levert het op?

De opgedane inzichten verwerken we in een status en een advies, zodat u een helder overzicht krijgt van de gezondheid van uw WFM-afdeling. Het advies bestaat uit drie componenten.

 

 

  • De quick wins

We laten u weten waar het laaghangend fruit te vinden is. Dit zijn over het algemeen kleine ingrepen die snel verbetering laten zien.

  • De basis op orde

Dit onderdeel bestaat uit het in beeld brengen van wat er dient te gebeuren om het “stuur” weer in handen te krijgen.

  • WFM in de lead

Tot slot brengen we in beeld hoe je vanuit de basis op orde, het symbolische “stuur” de auto weer veilig en efficiënt over de weg kan laten bewegen.

Scan mijn WFM afdeling

Waarom de Quickscan van Spril?

Onze grote kracht zit hem het blootleggen van verbeterpotentieel en deze gezamenlijk met de klant aan te pakken. We weten als geen ander dat dit niet zonder slag of stoot gaat en investeren om die reden niet alleen tijd in het “storten van de fundering” maar ook vooral in de mens. Dit doen we door een vertaalslag te maken van wiskunde en wijsheden naar jip-en-janneke-taal, zodat er inzicht bij de organisatie wordt gecreëerd. Met als gevolg dat gelijk hebben en gelijk krijgen overeen gaan komen.

Veranderingen kunnen namelijk alleen een succes worden als de stakeholders mee worden genomen in het proces en de waarde van de veranderingen inzien. Dit creëert sponsoren en die zijn een must om de nieuwe manier van werken te omarmen en ook daadwerkelijk te integreren in de way of working.

Klanten over Spril

Lees alle verhalen

”We kunnen de personeelscapaciteit beter afstemmen op de behoefte”Vodafone-Ziggo

Lees meer