Vincent Hessels

Vincent Hessels

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

De afdeling Klantenservice van Blokker werd overgenomen door een facilitaire partij (VANAD group), waardoor er nieuwe functies werden gecreëerd. Meteen deze kans gepakt om over te stappen naar Workforce Management en nooit spijt van gehad. 


Je allereerste werkgever

Ik ben eerst samen met vrienden begonnen met een bedrijf in de evenementenwereld. Dit bestond uit feesten organiseren in Escape Amsterdam en marketing voor andere evenementen.

Dit combineerde ik met de functie projectleider bij Mystery Review, een onderzoeks- / adviesbureau in klantbeleving. De klant/gast stond dus toen al centraal in mijn werkzaamheden.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

De impact die je hebt  op het financiële plaatje en de klantbeleving is enorm. Vooral door je unieke expertise en inzichten in o.a. cijfers en processen kan je veel waarde toevoegen en is de waardering groot.  

Daarnaast vind ik de dynamiek en het samenwerken met relatief veel stakeholders heel fijn, geen dag en situatie is hetzelfde. 


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

Op dit moment vind ik de trend waarin klantbeleving, medewerkerstevredenheid en (kosten)efficiency steeds meer samen komen super interessant. Ik geloof er in dat WFM daarin een grote bijdrage kan hebben.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Dat stakeholdersmanagement heel belangrijk is. Vanuit oudsher wordt te vaak gedacht dat WFM recht tegenover de operatie staat. Ik geloof er juist in dat dit perfect samen kan gaan. 

Waar heb je voor SPRIL gewerkt?

Bij de Vanad group (facilitaire partij binnen de Klantenservice) als Capaciteitsmanager. Een leuke organisatie waar ik binnen de klantenservice van veel bedrijven heb mogen kijken en leren.


Favoriete opdracht?

Half maart begonnen bij ICS, een super leuke opdracht en team. Naast roostering en capaciteitsmanagement, houd ik me bezig met de implementatie van een nieuw planningssysteem (Verint) en de inrichting van WFM. 


Wat doe je graag naast je werk

Reizen/backpacken staat met stip op 1. Dit jaar staat Zuid Afrika op de planning, nu al veel zin in! 
Daarnaast voetballen, surfen en hardlopen. Thuis vermaak ik me goed met puzzelen, Veronica Inside en Netflix.  

Alleen ben ik toch het meest gelukkig in de zomermaanden waarbij je me kan vinden op de terrassen en festivals. 


Favoriete film

Lion, een hele mooi film over een jongen uit India die zijn huis niet meer kan vinden. Uiteindelijk opgroeit in Australië en op zoek gaat naar zijn thuis. 


Favoriete muziek

Dit is heel divers. Meestal gaat mijn voorkeur naar hiphop/urban. Alleen in elke genre heb je echt goede nummers. Dus net in welke stemming ik ben. 


Favoriete eten

Pittig eten, voornamelijk Thaise curry’s . Voor patat en een Pikanto met Mayo kan je me trouwens ook echt wakker maken.