Vanessa Neumann

Vanessa Neumann

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Digitale Marketing?

De afgelopen jaren hield ik mij als communicatiemedewerker steeds meer bezig op het gebied van online marketing en communicatie. Echt met het vakgebied Digital Marketing kwam ik in aanraking in 2017, toen ik als Online Marketeer aan de slag ging.


Je allereerste werkgever

Dat was Reitsma Reclame. Ik werkte daar als grafische vormgever en maakte de designs voor buitenreclame en autobelettering.


Wat vind je het leukst van Digitale Marketing?

De vele aspecten van het vak: communicatie, strategie, creativiteit en analytische. Mijn creativiteit kan ik er volledig in kwijt, zowel in het bedenken van een strategie en in vormgeving. Het vak biedt mij de mogelijkheid om te blijven innoveren, veranderen en verbeteren.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Digitale Marketing?

De veelzijdigheid van het vak en de creativiteit die ik er in kwijt kan. Het vak is continu in ontwikkeling, wat mij blijft uitdagen en inspireren. Ik heb veel plezier in mijn werk, leer elke dag nieuwe dingen en ik ben nog lang niet uitgeleerd.


Wat heeft Digitale Marketing jou geleerd?

Strategie en het verbeteren van mijn analytisch inzicht.

Waar heb je voor Spril gewerkt?

Bij Zaga Online Marketing waar ik als Online Marketeer heb gewerkt. Daar voor heb ik als Communicatie- & PR-medewerker gewerkt bij verschillende bedrijven en organisaties.


Wat doe je graag naast je werk

Lezen, sporten, naar de bioscoop of thuis een film/serie kijken, uiteten, weekendjes weg, culturele uitjes. Daarnaast werk ik af en toe als vrijwilliger bij verschillende evenementen en festivals.


Favoriete film

Forrest Gump, Intouchables. Favoriete serie: House of Cards.


Favoriete muziek

Ik houd veel van muziek en het is daardoor vaak niet stil om mij heen. Ik heb een hele brede muziekinteresse; van Pop tot Rock en ook klassieke muziek.


Favoriete eten

Indonesisch (vooral de gerechten die mijn oma maakt), Italiaans, Thais en Sushi.