Sandra Veenstra

Sandra Veenstra

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Vanuit de Marine kwam ik in 2004 bij het PIOM Project bij justitie terecht, zij gingen over naar automatisch roosteren in SP-Expert, wij voerden met een team de data in SP-Expert in de gevangenissen van justitie, vanuit dat project werd ik benaderd om de gebruikers in de regio Rijnmond (4 gevangenissen) te gaan helpen werken met SP-Expert, maar dat was niet het enige wat ik daar deed, in mijn eerste week viel er een planner in gevangenis de Noordsingel uit en moest ik die planning gaan doen.


Je allereerste werkgever

De Koninklijke Marine.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Ik heb toch een zwak voor de software, dus implementaties, upgrades van software,
trainingen geven over het gebruik van de software zijn toch wel echt mijn ding.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

Omdat ik heel graag mijn kennis en kunde met mijn collega’s deel  en ik bij Spril de kans krijg me weer richting WFM Software te gaan bewegen en daar heb ik ontzettend veel zin in.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Dat het een uitdaging is om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en dat niet iedereen daarvoor in de wieg is gelegd. En dat je niet over je heen moet laten lopen en goed het gesprek aan moet gaan met medewerkers die ontevreden zijn.

Waar heb je voor Spril gewerkt?

Ik heb bij verschillende software leveranciers gewerkt zoals bij Workforce IT, SDB Ayton en Monaco Planning, ik ben Applicatie beheerder geweest in Tergooi ziekenhuizen en ik heb bij PlanMen gewerkt. Het afgelopen jaar was eigenlijk niet zo’n goed jaar. Ik verliet PlanMen, omdat ik toch mijn hart bij de Software had liggen, voor een software leverancier, dat bleek mij qua klik niet goed te liggen. Toen ging ik het vak maar uit en werd ik Office Manager bij Leo’s Healthy Business Catering, leuke collega’s, goede sfeer, maar ik mistte toch echt wel mijn vakgebied, toen ben ik in dienst getreden bij Paralax, maar helaas brak toen de Corona uit en werd mijn dienstverband toch niet voortgezet. Toen was het voor mij wel even lastig, want ja ik wilde als alleenstaande moeder niet thuis gaan zitten.

Gelukkig kon ik namens PlanMen een hele toffe klus doen als planner bij Florence Woonzorgcentrum Oostduin. Dagelijks heen en weer naar Den Haag want ik vond het belangrijk om in die rare periode ook zichtbaar te zijn voor de medewerkers van het woonzorgcentrum. Dat was een hele bijzondere tijd. En als ik dan alle complimenten hoor van de medewerkers, dat ze het zo jammer vinden dat ik ze ga verlaten, dat doet me wel goed!


Favoriete opdracht?

Wat mooi was aan mijn opdracht bij Oostduin was dat ik daar een goede band heb opgebouwd met medewerkers, dat is gekomen omdat ik zichtbaar was, 5 dagen in de week zat ik in Oostduin, zo leer je de mensen kennen. Ik nam de tijd voor ze en ze konden hun verhaal doen met betrekking tot hun rooster. Als ik dan wat voor ze kon doen vonden ze het fijn, maar als ik iets niet voor ze kon doen en het goed onderbouwd uitlegde werd het geaccepteerd. Ik ging het gesprek met ze aan en heb sommigen echt een beetje opgevoed qua roosterwensen. Het mooiste compliment wat ik daar kreeg was "Hebben we eindelijk een planner die het snapt en dan ga jij ook weer weg, kun je echt niet blijven?"
Er was een hoop onrust en ik heb dat gelukkig voor een groot deel weg kunnen nemen, ik hoop nu dat dat een goede basis is voor de toekomst. Ze zijn er nog niet, maar ze zijn wel op de goede weg.

Ik was de afgelopen maanden de juiste persoon op die plek en ga Oostduin zeker missen.


Wat doe je graag naast je werk?

Ik ben een alleenstaande moeder met een tienerdochter waar ik mijn handen zo af en toe vol aan heb, maar ik vind het leuk om met haar lekker op pad te zijn, de natuur in met de honden, als we zonder de honden gaan, doen we actieve dingen in klimbossen en survival parcours. Buiten dat loop ik veel met de honden en als ik tijd vind bezoek ik de sportschool.


Favoriete film

The fast en the furious.


Favoriete muziek

Mijn muzieksmaak is vrij breed, maar Latin muziek, oldskool RnB en Soul luister ik toch het liefst.


Favoriete eten

Mijn eigen gemaakt saoto soep en surinaamse bami met kip met een gin-tonic erbij.