Pernille Dekker

Pernille Dekker

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Toen ik werkzaam was bij ING als Adviseur Kantoren deed ik als extra taak de planning maken van een vijftigtal werknemers, verdeeld over vijf kantoren. Toen de bezetting eigenlijk steeds schaarser werd, werd het puzzelen om de klant te kunnen blijven bedienen voor mij steeds interessanter. Het leek mij heerlijk om dagelijks te kunnen ´puzzelen´ daarom heb ik toen gesolliciteerd op de functie van planner bij de ABN Amro.


Je allereerste werkgever

Mijn allereerste werkgever is het Wapen van Egmond. Drie jaar lang heb ik bij hun in de bediening gewerkt in mijn geboorteplaats Egmond aan Zee. Wat is nou mooier dan mensen een gezellige avond te bezorgen. 


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Vooral de puzzel altijd weer zo goed mogelijk te kunnen leggen met alle factoren waar je rekening mee moet houden. Als Operationeel WFM specialist is die puzzel in elke rol weer anders. Je eigen KPI´s, de teamleiders en de medewerkers. Iedereen heeft zijn belangen en deze belangen bij elkaar brengen met een zo goed mogelijk resultaat is het aller leukst.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

Elke dag is anders en dat maakt het werken zo leuk. Verveling? Dat is er nooit! Je kan altijd jezelf verbeteren, het proces verbeteren, de samenwerking verbeteren om de basis van WFM binnen je opdracht zo goed mogelijk te krijgen.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Er is altijd een oplossing, alleen je moet er samen uitkomen. Het is een vak van geven en nemen, maar daardoor kan je het beste in elkaar naar boven halen.

Waar heb je voor Spril gewerkt?

Voor Spril was ik werkzaam als planner bij ABN Amro. Hierdoor ken ik al verschillende collega´s die via Spril bij ABN Amro werkzaam zijn. 


Favoriete opdracht?

Waar ik nu werkzaam ben, bij de gemeente Amsterdam, is mijn eerste opdracht via Spril. Een groot verschil met mijn vorige werkgever. Waar ik eerst voor bezig was met het planning op kostenbesparing, ben ik nu vooral aan het plannen op inzet om de burger snel te kunnen helpen. Daar is een groot omdenk-vermogen voor nodig. 


Wat doe je graag naast je werk

Naast mijn werk heb ik een ontzettende lieve dochter van bijna 4 jaar, die vol energie zit en het liefst er op uit gaat om te fietsen, het bos in, de duinen in of alles waar zij maar haar energie kwijt kan. Daarnaast ben ik een echt gezelligheidsmens en heb ik het liefst zoveel mogelijk mensen om mij heen. Dat in combinatie met lekker eten, een goed glas wijn en de zon maakt mij een gelukkig mens.    


Favoriete film

Films kijk ik eigenlijk bijna nooit tot nooit. Ik buig de vraag even om naar favoriete serie en dat is dan House of Cards en Homeland. Mega goede series die ik zeker nog zo opnieuw kan kijken.


Favoriete muziek

Alle soorten muziek vind ik leuk. Zo kan ik heerlijk mee gillen (ja gillen, want zingen kan ik het niet noemen) op Hollandsche knallers, dans ik lekker op de 80´s en 90´s, maar ik vind verschillende soorten festivals ook leuk.    


Favoriete eten

Eigenlijk lust ik alles. Er is alleen één regel: Als het maar veel is! 1 favoriet kan ik niet noemen dus noem ik een paar van mijn favorieten: sushi, Italiaans eten (uitgezonderd pizza), Romanoff en zo kan ik er eigenlijk nog wel heel veel opnoemen.