Nick de Reus

Nick de Reus

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Bij Eneco was ik werkzaam voor de afdeling Reporting & Analyse. In die tijd kwam er een vacature vrij binnen het WFM-team voor het klantcontactcenter van Eneco. Een collega uit het toen bestaande WFM-team vroeg of ik daar interesse in had. Ze zochten iemand met analytisch inzicht, iets dat ik zeker heb. Omdat ik zelf weer dichter op de operatie wilde zitten, was dit een uitgelezen kans voor mij. Ik ben begonnen als Trafficer. Later werd dit een dubbelrol van zowel Trafficer als Planner.


Je allereerste werkgever
Eigenlijk Jack Klijn Noten, maar als WFM’er is dit Eneco.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?
De uitdaging om elke dag weer opnieuw de optimale balans te vinden tussen: klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en natuurlijk de kosten voor een bedrijf. Ik krijg er energie van wanneer alle puzzelstukjes op hun plek vallen en ik deze balans gevonden heb.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?
Waarom niet? De belangrijkste reden is dat ik het gewoon erg leuk vind. Geen dag is hetzelfde, waardoor het nooit verveelt. Soms lopen dagen anders dan verwacht door een technische storing of een ander callaanbod dan voorspeld. Om op die momenten (wat soms hard werken is) de juiste beslissingen nemen en de balans te vinden geeft mij een voldaan gevoel.
Daarbij is WFM een vak waarbij je kan blijven leren, en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Op bepaalde skills waaronder Forecasten wil ik mij nog graag ontwikkelen.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?
Dat een klantcontactcenter heel veel meer is dan alleen mensen die de telefoon opnemen. Voordat ik in een klantcontactcenter werkte had ik niet verwacht dat er zo’n organisatie zit achter het waarborgen van de bereikbaarheid voor de klant. Ook heb ik als WFM’er geleerd om samen te werken met verschillende stakeholders en hoe belangrijk goede communicatie is. In mijn functies hiervoor werkte ik in kleine teams met weinig contact met andere afdelingen. Dat is nu wel anders, waardoor mijn communicatieskills zeker gegroeid zijn.

Waar heb je voor Spril gewerkt?
Ik heb in verschillende functies 7 jaar bij Eneco gewerkt.


Favoriete opdracht?
Op dit moment ben ik bezig met mijn eerste opdracht bij de ABN AMRO. Dit bevalt tot nu toe zeer goed!


Wat doe je graag naast je werk?
Zodra de zon schijnt zit ik graag op een terras voor een hapje of een drankje met vrienden of mijn vriendin. In de wintermaanden ben ik meer thuis te vinden en vermaak ik mij met een goede serie of door een potje Fifa met vrienden te spelen.


Favoriete film?
Intouchables. En stiekem is mijn guilty pleasure Jurrasic Park.


Favoriete Muziek?
Dit is een beetje afhankelijk van mijn bui, maar vooral popmuziek.


Favoriete eten?
Spareribs, het liefste bij La Stancia in Leerdam onder het genot van een Corona.