Jasper Doornik

Jasper Doornik

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Ik was werkzaam op een klantenservice. Daar ben ik toen in de rol van Trafficer begonnen en uitgegroeid tot Traffic coördinator, hoofdplanner en uiteindelijk WFM-manager.


Je allereerste werkgever

Naast het wassen van de auto van mijn buurman, bracht ik toen ik 12 was de foldertjes van de tennisclub rond. In loondienst was mijn eerste ervaring een afwaskeuken van een bejaardentehuis, lekker borden leegvegen op m’n 14e.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

De combinatie van statistiek, data, analyse en rapportage enerzijds, en de menselijke kant anderzijds. WFM’-ers zijn in mijn ogen dan ook sociaalvaardige ‘nerds’, een mooie combinatie! Geen dag is hetzelfde, en je bent bij elk proces en elke afdeling van een bedrijf betrokken. Dit maakt WFM erg dynamisch en afwisselend.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

Je raakt nooit uitgeleerd en er is altijd wel winst te behalen of hulp te bieden. Ik verveel me nooit en ik hou ervan om samen met mensen en data een goed werkende klantenservice of planning te realiseren. En op projectbasis wordt het nog leuker: elk bedrijf heeft een andere aanpak nodig, waardoor je nooit in herhaling valt of in een sleur terechtkomt.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Communicatieve vaardigheden. Als je je berekeningen en plannen wil doorvoeren, moet je dit duidelijk en op een leuke manier kunnen overbrengen. Alleen kom je nergens.

Waar heb je voor SPRIL gewerkt?

Bij de Nutsgroep als WFM-manager.


Favoriete opdracht?

Mijn huidige opdracht: de volledige Afval en Grondstoffen-tak van de gemeente Amsterdam centraliseren, herorganiseren en plannen. Daarnaast mag ik een leuk team Planners aansturen.


Wat doe je graag naast je werk?

Films kijken, gamen, koken, sporten en motorrijden.


Favoriete film

Ik heb film gestudeerd en ruim 8000 films gezien. Dit is niet te beantwoorden…


Favoriete muziek

Hiphop in alle vormen en maten. Maar ook EDM, akoestisch, rock… Eigenlijk alles, behalve moderne jazz.


Favoriete eten

Een goede hamburger, of een huisgemaakte stoofschotel.