Hans Haakman

Hans Haakman

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Na mijn opleiding als verpleegkundige en in mijn eerste baan, kreeg ik al snel te maken met het kernvraagstuk van WFM (hoewel het toen nog niet zo heette): wat is de werkelijke klantvraag en hoe zorg je ervoor dat de juiste persoon op het juiste moment met de juiste vraag aan de slag gaat? Aan die kernvraag en de zoektocht is nog niks veranderd. Aan de wijze waarop des te meer!


Je allereerste werkgever

Na wat los-vast uitzendwerk om gewoon brood op de plank te krijgen: Het Diaconessenhuis Groningen. Nu onderdeel van het Martini Ziekenhuis.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Het moment dat je bijvoorbeeld in gesprek bent met een klant, of een presentatie houdt, of een overzicht bouwt, en de kwartjes beginnen te vallen: dat moment waarop je het inzicht van een klant voor het eerst naar een hoger niveau trekt. Dat verveelt nooit!


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management

De variatie aan omstandigheden bij klanten waarmee je steeds weer je skills en competenties toetst en inzet. Het gaat daarbij zowel om de “hard skills” als de “soft skills”. WFM raakt aan alle onderdelen van organisaties, en dus is de cirkel van stakeholders steeds groter te maken, en het niveau waarop je opereert steeds hoger te tillen.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Dat er voor scenariodenkers een vakgebied bestaat.


Waar heb je voor Spril gewerkt?

In omgekeerde volgorde: PlanMen BV, Ayton BV, Zorggroep Leveste, Zorggroep De Hoven, Martini ziekenhuis Groningen en diens voorganger, het Diaconessenhuis Groningen.

Favoriete opdracht?

Alle opdrachten waarin je elkaar als team versterkt, soms inspireert, soms botst, maar uiteindelijk afsluit met de conclusie dat je met elkaar een uitstekende klus hebt geklaard. En… waarin ik zelf een rol heb kunnen vervullen dat het verschil maakte.


Wat doe je graag naast je werk?

Ik heb een brede interesse. Ik volg vaak de Haagse en internationale politiek, ik hou van allerlei soorten geschiedenis, lees veel over de impact van technologie op onze menselijke evolutie en ik hou op zijn tijd van een goede whisky + een goed gesprek. Ook heb ik altijd een aantal bestemmingen in de wereld met indrukwekkende natuur of menselijke geschiedenis, waar ik nog of weer eens heen moet op vakantie. Ik help graag mensen met een vraagstuk door hen te coachen of te spiegelen, zolang het maar een contact is met een verhoogd scherpte- en energieniveau. Tot slot ben ik daarnaast ook mantelzorger binnen de familie.


Favoriete film

Niet één, maar meerdere:

  • het hele repertoire van Akira Kurosawa
  • Michael Mann’s “Last of the Mohicans”.
  • Bram Stoker’s “Dracula”.
  • De X-Men serie.
  • The Matrix serie.
  • The Godfather serie.

Favoriete muziek

Er bestaan voor mij eigenlijk nog maar twee soorten muziek: alles wat acuut mijn concentratie trekt en mij kippenvel bezorgt, en… dat wat mij niks (meer) doet.

Daarom: Van Debussy tot Daniel Lohues, van Dream Theater tot David Sylvian, van Rachmaninov tot Stevie Ray Vaughn.


Favoriete eten

Aziatisch en Italiaans.