Frans van Kesteren

Frans van Kesteren

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Personeelsplanning?

In 2004 was ik werkzaam op de facilitaire dienst bij een zorgverlener in de provincie Utrecht. Een klein deel van mijn taken was het maken van de planning voor acht personen. In die tijd deed ik er ook evenementenbeveiliging naast en daar zochten ze in 2005 een Planner. Dat ben ik geworden en nadien ben ik fulltime als Planner verder gegaan.


Je allereerste werkgever

Formido Bouwmarkt.


Wat vind je het leukst van Personeelsplanning?

De veelzijdigheid van de functie. Je bent voor verschillende partijen (medewerkers, organisatie en klant) bezig om het rooster van A tot Z voor te bereiden en definitief te maken.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Personeelsplanning

Het vak Personeelsplanning blijft een dynamische functie, omdat er steeds aanpassingen worden gedaan in bijvoorbeeld regelgeving. Maar ook de wisselende wensen van teams en aanpassingen binnen organisaties zorgen ervoor dat het een rollend proces blijft dat nooit echt af is. Daarnaast vind ik het werken met en voor mensen de grootste uitdaging binnen deze functie.


Wat heeft Personeelsplanning jou geleerd?

Dat niet één bepaalde weg de juiste is. Door situaties van verschillende kanten te bekijken, leer je op verschillende manieren situaties te benaderen. Dit helpt je om een juiste afweging van redenen te maken om je doel te bereiken.

Waar heb je voor Spril gewerkt?

Unigarant.


Favoriete opdracht?

Mijn eerste opdracht is bij Diagnostiek voor U te Eindhoven. De openheid en welwillendheid valt mij meteen op.


Wat doe je graag naast je werk?

Relaxen! Dat kan in de vorm van hardlopen, bootcamp, sport kijken, koken, maar ook een dag niks plannen en meegaan in de waan van de dag.


Favoriete film

De James Bond films.


Favoriete muziek

Ik heb een brede smaak, maar house en klassieke muziek vallen daar niet onder.


Favoriete eten

Italiaans.