Esther de Bruijne

Esther de Bruijne

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Personeelsplanning?

Ik heb 17 jaar bij ORTEC gewerkt. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met Personeelsplanning. Zij leveren planningssoftware binnen de zorg. Daar leerde ik dat Personeelsplanning een enorm belangrijk onderdeel is van een organisatie. Zonder goede planning geen goede bedrijfsvoering.


Je allereerste werkgever

Ik ben ooit begonnen bij een reclamebureau. Een mooie tijd, pionieren. Ik heb er veel geleerd, vooral over de commerciële kant, van omgaan met klanten tot relaties opbouwen.


Wat vind je het leukst van Personeelplanning?

De puzzel! Personeelsplanning is een enorme puzzel. Zo belangrijk voor een organisatie, maar hoe doe je het goed? Alle belangen spelen mee: is de medewerker tevreden met de planning? Is de organisatie erbij gebaat? Is de capaciteit in beeld? Blijf je met je rooster binnen het budget? Voldoe je aan de cao/ATW? Is de planning wel afgestemd op de zorgvraag? Het is en blijft een enorme uitdaging om een goede en gezonde planning te maken.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Personeelplanning?

Omdat die puzzel altijd blijft. Ik weet dat bijna iedere organisatie worstelt met het planningsvraagstuk. En iedere organisatie kan daarbij kennis en kunde gebruiken. Spril heeft die dus in huis. Je bent gek als je geen professional(s) inhuurt om je organisatie hierin te ondersteunen hierin.


Wat heeft Personeelsplanning jou geleerd?

Dat het een hele klus is om de juiste mensen, op de juiste tijd, op de juiste plek te krijgen. Dat het vaak onderschat wordt hoe belangrijk dat is en dat plannen een vak is. Ik kan me er nog steeds over verbazen dat sommige organisaties ervoor kiezen om de planning en capaciteitsberekening er maar een beetje bij te doen, of door mensen te laten invullen die daarvoor niet gekwalificeerd zijn. Iedereen kan een puzzel maken, maar niet iedereen kan plannen.


Waar heb je voor Spril gewerkt?

17 jaar bij ORTEC. Daarna een kort uitstapje naar een andere branche, maar ik wist al vrij snel dat ik toch het meest op mijn plek zit in de Personeelsplanning.

Favoriete opdracht?

Ik werk zelf niet op opdrachten. Wat ik wel het leukste vind, is (zorg)organisaties helpen in hun zoektocht naar de beste planning, zodat de organisatie kan doen waar het goed in is: zorg verlenen.


Wat doe je graag naast je werk?

Oei, veel, komt ie: fietsen (wielrennen, spinning) en poweryoga. Netflixen, lezen. Ik hou ook heel erg van borrelen met vrienden en ben momenteel bezig een caravan te pimpen, van een oud gebakje naar een stijlvol hip ding. En bovenal hou ik van vakanties. In de zomer naar ons zomerhuisje (gepimpte KIP-caravan) in Spanje en daarnaast reizen met ons VW busje; weekendjes weg, lekker op pad, on the road zijn… heerlijk. De rust, de ruimte en lekker kneuterig.


Favoriete film

De allereerste film waar ik naar toe ging en van onder de indruk was: Cry Freedom. Over de apartheid in Zuid-Afrika. Wat een heftige film was dat destijds en wat een prachtige spelers.


Favoriete muziek

Anouk! Mijn heldin. De enige echte rockster, wat mij betreft. Al vanaf dag één fan. Ik ga vaak naar haar concerten en blijf genieten van haar nummers, stem en looks.


Favoriete eten

Met stip op 1: sushi. Mijn kinderen en ik plegen daar een moord voor. Verder eet ik heel veelzijdig: ik hou van healthy food, maar ben ook niet vies van pizza’s en broodjes döner.