Edwin van der Hilst

Edwin van der Hilst

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Na mijn studie Bedrijfskundige Informatica ben ik gaan werken bij KPN. Als jonge hond ben ik in een managementdevelopment traject gestart en heb diverse managementfuncties mogen bekleden voordat ik manager Planning werd in 2009. Mijn voorganger aldaar ging met pensioen en ik had mijzelf opgeworpen om die rol over te nemen. Ik was op dat moment nog operationeel verantwoordelijk manager voor een van de technische helpdesks binnen KPN en had vanaf die functie een beeld bij “hoe het beter” kon op Planning. Een prachtige stap in mijn carrière. Wat een gaaf vak; het heeft voor mij de perfecte combinatie in de mix: cijfers, analyse, mensen en processen.


Je allereerste werkgever

KPN


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Ik ontmoet dagelijks mensen in het vakgebied. Ik kan niet echt zeggen dat ik 1 favoriet heb; ik raak geïnspireerd door diegenen die met passie en enthousiasme het vak verder willen ontwikkelen en met ambitie willen verbeteren.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

De kansen om dit beter te doen zijn nog legio. Of het nu in de ontwikkeling van het vak zit, de kansen op verdere integratie met HR processen of Big Data techniek. Het delen van de lessons learned over de branches heen spreekt me ook erg aan; de Zorg kan nog veel leren vanuit het bedrijfsleven als het gaat om efficiency en besturing. Anderzijds vind ik de verscheidenheid in dynamiek van het planningsproces in de verschillende branches ontzettend uitdagend.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

WFM is een proces, maar ook een mindset. Een manier van denken hoe je een organisatie bestuurd. Vanuit klant of cliëntvraag je organisatie inrichten. De klant dus centraal.

Waar heb je voor SPRIL gewerkt?

Mijn vorige werkgevers zijn KPN en Planners.nu


Favoriete opdracht?

Bouwen; ik ben een bouwer. Verandertrajecten, reorganisaties, software-implementaties, dat is mijn ding.


Wat doe je graag naast je werk

Tijd met mijn gezin doorbrengen.


Favoriete film

Lock, Stock and two smoking barrels


Favoriete muziek

K’s Choice.


Favoriete eten

Italiaans