Barbara Baarslag

Barbara Baarslag

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Bij toeval. Ik werd gevraagd leiding te gaan geven aan het team Operations bij Interpolis Schadeservices. Om te begrijpen waar mijn team mee bezig was, ging ik met iedereen meekijken. Ik werd direct gegrepen door het vak.


Je allereerste werkgever

Na wat baantjes als krantenbezorger ging ik op mijn 16e werken als zaterdaghulp bij de HEMA. Het is nog steeds één van mijn favoriete winkels.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Ik hou van de toegevoegde waarde die het vak biedt, het gevoel een werkelijke bijdrage te kunnen leveren. Ik vind het mooi hoe ik als WFM-er de rest van de organisatie nodig heb om het goed te kunnen doen. En ik hou van het schijnbare spanningsveld tussen WFM en operatie, de uitdaging om samen te werken voor het gezamenlijke resultaat: een consistente klantbediening.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management?

Omdat ik het nog steeds het leukste vind wat ik ooit gedaan heb.


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

Heel veel. Ik heb geleerd anders naar data te kijken, geleerd op zoek te gaan naar het gemeenschappelijke doel, geleerd dat je moet kunnen luisteren om te kunnen overtuigen, en ik leer nog elke dag bij.

Waar heb je voor Spril gewerkt?

Op heel veel plekken. Als muzikant werkte ik door het hele land. Toen ik dat bestaan verruilde voor het kantoorleven werkte ik o.a. bij Rabobank, Interpolis, IAK Verzekeringen en Eneco.


Favoriete opdracht?

Een lekkere maaltijd maken met de restjes in de koelkast ;-)


Wat doe je graag naast je werk

Werken in mijn (moes)tuin, koken, eten & drinken met vrienden en familie, pokeravondjes met mijn zoons, fietsen, muziek maken, concerten en festivals bezoeken, lezen… Ik verveel me nooit.


Favoriete film/serie

Klink ik als iemand die graag films kijkt?


Favoriete muziek

New wave, jazz, country en alles waar fijne koortjes in zitten.


Favoriete eten

Eigenlijk alles wat met goede spullen is gemaakt, maar de Italiaanse keuken maakt me wel blij.