Auke Bannink

Auke Bannink

Q&A

Hoe kwam je in aanraking met Workforce Management?

Als onderdeel van mijn werkpakket bij mijn vorige werkgever. Twaalf opdrachten, twaalf skillsets in één team. Verschillende openingswindows en geen tooling. Ik heb de kans gekregen WFM vanaf het begin op te zetten. Met de groei van het aantal klanten/projecten nam de complexiteit toe en werd Forecasting, Capaciteitsmanagement en planning steeds belangrijker.


Je allereerste werkgever

Ik had meerdere baantjes tegelijk! In de horeca via JMW, een houthandel en romantischer: in de zomer met een bakfietsbrommer ijs verkopen aan de Rijndijk.


Wat vind je het leukst van Workforce Management?

Het speelveld waarop verschillende factoren hun rol hebben. Met mijn operationele ervaring herken ik snel de verschillende belangen en kan ik vanuit mijn rol, waarin zowel mensen als data van grote invloed zijn, adviseren.


Waarom kies je nu nog steeds voor het vak Workforce Management

WFM is vaak onderbelicht of heeft een slechte naam. Ik wil dat de belanghebbenden om mij heen het belang van goed WFM begrijpen en inzien dat we er niet zijn om medewerkers het vel over de oren te trekken, maar dat wij (ik) het als taak zie(n) om mensen en middelen zo in te zetten dat iedereen energie krijgt uit het werk dat hij/zij doet. 1 + 1 moet 3 zijn!


Wat heeft Workforce Management jou geleerd?

De vraag te stellen voordat hij gesteld kan worden. Ik houd van cijfers en stel mijn analytische vermogen graag op de proef. Als ik hiermee inzichten kan verkrijgen die mens en organisatie verder helpen, dan maakt me dat ontzettend gelukkig!


Waar heb je voor Spril gewerkt?

Pro Active Contact Support (PCS). Ik was hier de laatste jaren verantwoordelijk als Delivery Manager, waarbij ik de vertaalslag maakte van de wens van de opdrachtgever (partner) naar de operatie. Hierbij faciliteerde ik de teamleiders en verzorgde ik voor alle partners een rode loper. Mijn credo: er is altijd een oplossing.

Favoriete opdracht?

Ik ben in februari 2019 begonnen aan mijn eerste opdracht voor Spril bij ABN AMRO te Zwolle. Dit moet dus meteen mijn favoriete opdracht zijn. Deze eerste weken stap ik elke ochtend met veel plezier de auto in en kom ik met net zoveel (of meer) energie thuis als waarmee ik vertrokken was. Ik heb het dus naar mijn zin!


Wat doe je graag naast je werk?

Ik heb drie lieve kinderen en een lieve vriendin. Een leuk huis in een fijne buurt. Ik drink graag een borrel met buren en vrienden, wandel graag een stukje in één van de mooie wandelgebieden rond Nijmegen en ga graag uit eten.


Favoriete film

Lock, Stock and Two Smoking Barrels.


Favoriete muziek

Moeilijk… van Prince tot Bruce Springsteen, van Ben Howard tot Tom Odell, en van Bonnie Rait tot Marvin Gaye. Als ik dit lijstje maak, dan is het vrij veel ‘oud spul’. En dan verzwijg ik nog dat ik stiekem ook wel naar mijn Duitse helden Mickie Krause en Helene Fischer kan luisteren.


Favoriete eten

Zonder twijfel Steak Tartaar. Een hoog risicogerecht, maar op de plekken waar ik kom altijd weer een genot!