Over Spril

Spril, dé Workforce Management en Personeelsplanning specialist

Spril adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van Personeelsplanning en Workforce Management. Dit doen wij op een onderscheidende manier. Spril is een Oud-Gronings woord uit de 19e eeuw dat “levendig, opvallend” betekent en dat is terug te vinden in onze manier van werken.

Missie

Spril adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties op het gebied van Workforce Management en Personeelsplanning. Wij helpen deze bedrijven en organisaties om efficiënter te werken, meer voorspelbaar te worden in hun kosten en baten, en medewerkers tevreden te laten zijn over de balans tussen werk en privé, en daarmee ook hun werktijden. Onze kernwaarden en normen zijn:
Spril Missie

  • Transparantie: Wij zijn eerlijk en open over ons handelen en zeggen het ook als we iets niet kunnen. Wij zijn open over de vergoeding die wij vragen voor onze dienstverlening en handelen vanuit vakmanschap.
  • Authenticiteit: Wij behandelen iedereen met respect en verwachten dit ook van anderen. We geven feedback gevraagd en ongevraagd waar dit ten goede komt aan het behalen van de beoogde resultaten. Altijd blijven we bij onszelf en we durven ons kwetsbaar op te stellen.
  • Persoonlijk: Onze aanpak is persoonlijk. Dit houdt in dat we ons toegankelijk opstellen naar onze omgeving toe en aandacht hebben voor het perspectief van een ander.

We zijn ervan overtuigd dat we met onze missie en de kernwaarden die daarbij horen, een opvallend en levendig geluid laten horen in ons vakgebied.

Visie

Onze toekomstdroom is dat Spril binnen het vak Workforce Management en Personeelsplanning (h)erkend wordt als een toonaangevende, opvallende en levendige organisatie, waarbij de kernwaarden in de referenties als onderscheidend onderwerp benoemd worden.

We helpen het vakgebied verder te ontwikkelen

Eenieder met wie we samenwerken wordt, is en blijft ambassadeur van Spril. We helpen het vakgebied verder ontwikkelen door innovatieve concepten te toetsen en realiseren met behulp van partners. Bovendien oriënteren we ons actief in het buitenland op “best practices” en nieuwe ontwikkelingen.

Way of working

Onze manier van werken laat een warme indruk achter bij onze klanten en binnen ons team zijn we er toe gericht om een gevoel van saamhorigheid te creëren. Dit komt tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden voor onze collega’s en de manier waarop we samenwerken.

Ruimte voor persoonlijke groei in tijd en middelen

Collega’s krijgen ruimte voor persoonlijke groei in tijd en middelen, waardoor klanten profiteren van onconventionele inzichten, nieuwe technieken en innovatieve businessoplossingen. We vragen geen perfectie van onze collega’s, maar wel de wil om continu te blijven verbeteren.

Slim organiseren waardoor de balans tussen werk en privé niet verstoord raakt

We werken daar en wanneer de klant dat van ons vraagt en we zijn flexibel om ons werk slim te organiseren, waardoor de balans tussen werk en privé niet verstoord raakt. Bij Spril is aandacht voor elkaar belangrijk. Samen maken we Spril tot wat het is, daarmee zijn we samen ook verantwoordelijk voor elkaar.

Pagina delen: