Over Spril

Dé workforce management en personeelsplanning specialist

Spril adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van personeelsplanning en workforce management. Dit doen wij op een onderscheidende manier. Spril is een Oud-Gronings woord uit de 19e eeuw dat “levendig, opvallend” betekent en dat is terug te vinden in onze manier van werken.

 

Missie

Spril adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties op het gebied van workforce management en personeelsplanning. Onze missie: Wij helpen hen efficiënter te werken, meer voorspelbaar te worden in kosten en baten, en medewerkers tevreden te laten zijn over de balans tussen werk en privé, en daarmee ook hun werktijden. We hebben onze manier van werken, en ons DNA zoals we dat liefkozend noemen, samengevat in drie kernwaarden: persoonlijk, snelheid en bravoure.

  • Persoonlijk: Bij Spril vinden we persoonlijk contact erg belangrijk. Onderling, met klanten, met partners, met al onze relaties. Persoonlijk betekent voor ons meer dan een “hoe gaat het met je?” We willen verbinden, verdiepen en benaderen nieuwe situaties, complexe problemen of conflicten vanuit een onbevangen houding zonder vooronderstellingen. Deze open, nieuwsgierige houding waarin vragen stellen een belangrijke rol heeft zie je terug in de manier waarop ons werk doen, met onze contacten omgaan en de manier waarop we als werkgever bezig zijn met onze mensen.
  • Snelheid: Snelheid is voor ons wat zuurstof is voor ons lichaam; we kunnen niet zonder. Deze snelheid komt terug in ons reactievermogen bij vragen of problemen, bij de snelheid waarmee we offertes maken, gesprekken plannen en kandidaten voorstellen. Collega’s van Spril kennen deze snelheid; vandaag iets bedacht is vandaag nog actie. Doordacht, en daadkrachtig handelen. Dit vragen we ook van onze collega’s andersom. Dat maakt dat werken bij Spril dynamisch is, je veel verantwoordelijkheid krijgt én kan pakken, maar ook dat we verwachten dat je snel en adequaat reageert als er een vraag van een collega of klant is.
  • Bravoure: Lef, durven, zelfverzekerde vaardigheid; allemaal betekenissen die je aan dit woord kan hangen. Het kenmerkt onze cultuur waarin fouten maken mag en je achteraf beter spijt kan hebben van iets wat je wel hebt gedaan, dan dat je spijt hebt van iets dat je niet hebt gedaan. Deze kernwaarde is zichtbaar als er creativiteit nodig is, of er een noodzaak is om pragmatisch een situatie aan te vliegen. Werken bij en met Spril betekent openstaan voor onconventionele invalshoeken en werken met een club die niet bang is om een fout te maken.

We zijn ervan overtuigd dat we met onze missie en de kernwaarden die daarbij horen, een opvallend en levendig geluid laten horen in ons vakgebied.

Visie

Onze ambitie is dat Spril binnen het vakgebied workforce management en personeelsplanning (h)erkend wordt als een toonaangevende, opvallende en levendige organisatie, waarbij de kernwaarden in de referenties als onderscheidend benoemd worden. Eenieder met wie we samenwerken, wordt, is en blijft ambassadeur van Spril.

We helpen het vakgebied verder te ontwikkelen

Spril onderneemt verschillende acties om voorop te blijven lopen in het vakgebied workforce management en de ontwikkeling daarvan. We oriënteren ons actief op “best practices” en nieuwe ontwikkelingen en delen deze kennis met onze consultants en klanten. We helpen het vakgebied verder te ontwikkelen door innovatieve concepten te toetsen en te realiseren, waar nodig of mogelijk met behulp van partners. Het aanbieden van een volwaardig opleidingsprogramma voor ons vakgebied, hoort daarbij.

Way of working

Onze manier van werken laat een warme indruk achter bij onze klanten en binnen ons team zijn we er toe gericht om een gevoel van saamhorigheid te creëren. Dit komt tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden voor onze collega’s en de manier waarop we samenwerken.

Ruimte voor persoonlijke groei in tijd en middelen

Collega’s krijgen ruimte voor persoonlijke groei in tijd en middelen, waardoor klanten profiteren van onconventionele inzichten, nieuwe technieken en innovatieve businessoplossingen. We vragen geen perfectie van onze collega’s, maar wel de wil om continu te blijven verbeteren.

Slim organiseren waardoor de balans tussen werk en privé niet verstoord raakt

We werken daar en wanneer de klant dat van ons vraagt en we zijn flexibel om ons werk slim te organiseren, waardoor de balans tussen werk en privé niet verstoord raakt. Bij Spril is aandacht voor elkaar belangrijk. Samen maken we Spril tot wat het is, daarmee zijn we samen ook verantwoordelijk voor elkaar.

Pagina delen: