Van data, informatie maken

Heeft u een veelvoud aan WFM-data maar vindt u het lastig om hier geschikte informatie uit te destilleren? Heeft u (te)veel WFM-rapportages maar voldoen ze niet aan de wensen van de ontvanger? Of heeft u moeite om data uit verschillende bronnen zoals het WFM-pakket en de ACD-centrale samen te voegen? Wij van Spril helpen u graag. Of het nu om een Table-F of een maatwerkrapportage gaat, onze consultants kunnen als geen ander deze rapportages ontwikkelen. Hierbij houden we rekening met de principes van de kennispiramide en natuurlijk de 5 B’s. Want een rapportage dient inzicht te geven en actie te veroorzaken.

De Kennispiramide

De kennispiramide laat op een heldere wijze zien welke stappen er nodig zijn om van data, zinvolle informatie te maken. Ik zal de piramide verduidelijken met een illustratie en een praktijkvoorbeeld.

 

Kennis piramide

De 5 B's

Bij het ontwikkelen van rapportage dienen de 5 B’s te allen tijde te worden gerespecteerd.

  • Beschikbaar: Zijn alle beschikbare cijfers verzameld? Cijfers die er niet zijn kunnen niet voor de besturing gebruikt worden
  • Bruikbaar: De rapportage dient bruikbaar te zijn. Is dit de informatie die we nodig hebben?
  • Betrouwbaar: De cijfers die voor de rapportage gebruikt worden dienen betrouwbaar te zijn.
  • Bekend: is de managementinformatie bekend bij wie het bekend moet zijn?
  • Bewegen: Cijfers dienen actie te veroorzaken. Wat doen we er concreet me?

De term die COPC hiervoor gebruikt is CUIKA: Collected, Usable, Integrity, Known en Actions.

Spril maakt van data, informatie

Spril heeft uitgebreide kennis van WFM-data modeleren. Wij ontwerpen graag samen met u WFM-rapportages op maat. Wilt u meer weten over WFM-data modeleren, of wilt u weten of uw huidige rapportages voldoen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs.

Klanten over Spril

Lees alle verhalen

”We kunnen de personeelscapaciteit beter afstemmen op de behoefte”Vodafone-Ziggo logo

Lees meer

Pagina delen: