Spril beheert ook jouw roostersoftware!

Functioneel beheer door Spril

Planning is cruciaal.

En dus is een goed werkend roostersysteem van groot belang. Zodat de planners altijd en overal optimaal gebruik kunnen maken van alle functionaliteiten die het programma biedt. Spril biedt functioneel beheer; interim inzet ofwel het volledig overnemen van het gehele functioneel beheer. Onze professionals beheren de applicatie en de organisatie heeft er geen omkijken naar.

In gesprek met Sandra Veenstra, een van de applicatieconsultants van Spril.

Haar eerste weken bij de klant zitten erop. Sandra gaat voor een aantal maanden voor de OG Heldring Stichting, een specialistische jeugdhulporganisatie, welke samenwerkt met Pactum Jeugd en Opvoedhulp, het functioneel beheer ondersteunen van beide organisaties.

Ingelezen en ingewerkt in de organisaties beheert ze het roosterpakket en gaat ze de overgang naar de nieuwste versie OWS7 van ORTEC begeleiden en ondersteunen en daarbij de uitrol richting Pactum. En daar komt heel wat bij kijken.

Sandra aan het woord

Op dit moment ondersteun ik de organisaties OG Heldring in Zetten en Pactum in Arnhem in het beheren van het roosterpakket van Sandra Veenstra thuis aan het werkORTEC. De onderdelen waar ik mij op focus zijn de overgang naar een nieuwe versie van de applicatie, de implementatie van de software voor het deel van de organisatie dat het systeem nog niet gebruikt en daarnaast neem ik de applicatiebeheerder mee in de werkzaamheden zodat zij goed in het zadel komt. Een greep uit mijn werkzaamheden:

  • Het inventariseren van het gebruik van de applicatie door de planners
  • Advies geven in het optimaal gebruik van de applicatie, bijv. het automatiseren van de salarisverwerking, aanmaken van universele dienstcodes etc.
  • De applicatie aan laten sluiten op het roosterproces door bepaalde inrichtingen te wijzigen of aan te vullen
  • Opstellen van testplannen en functionele tests uitvoeren
  • Het ATW-proof inrichten van de applicatie
  • Meedenken in het opstellen van het roosterbeleid binnen de organisatie
  • Maken van presentatie- en trainingsmateriaal t.b.v. nieuwe functionaliteiten
  • Begeleiden en inwerken nieuwe applicatiebeheerder

Daarnaast beheer ik 1 dag in de week de roostersoftware voor een GGZ instelling in Utrecht waar mensen met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblemen worden begeleid.

Het werken bij verschillende organisaties maakt dat het werk erg divers is en ik steeds meer kennis en ervaring opdoe met hoe het bij organisaties is geregeld en hoe het pakket is ingericht. Ik kan mijn kennis van veel verschillende roostersoftwarepakketten hier goed inzetten. Ik ken de functionaliteiten, weet welke koppelingen er zijn en mijn ervaring met personeelsplanning komt hier goed van pas waardoor ik organisaties kan begeleiden en adviseren in hun gehele planproces. Ik zie vaak snel welke verbeteringen in het planproces zinvol zijn voor de organisatie. Dat levert de organisatie altijd tijd en geld op.


Wil jij ook een goed werkend roostersysteem, maar er geen omkijken naar hebben? Kom eens met ons praten. We vertellen je er graag meer over.

Wil je eerst weten wat dit voor jou als organisatie oplevert? Spril Functioneel Service Center

Pagina delen: