Q&A: Post HBO Workforce Management

1. Wat is het verschil tussen de opleiding van Spril en die andere post-HBO Workforce management?

In zijn algemeenheid is een belangrijk verschil dat de opleiding van Spril is ingestoken op operationeel en tactisch niveau, en niet op strategisch niveau. Wij leiden geen managers op, maar vakspecialisten.

Dat betekent dat wij bijna twee keer zo veel aandacht besteden aan de uitvoering van de WFM-cyclus. Je ziet de vergelijking in onderstaande tabel.

Post-HBO vergelijking wfm-cyclus

 

Verder doen we meer praktijkopdrachten en besteden we meer uren aan persoonlijke begeleiding op inhoud en competenties. De studielast van onze opleiding is dan ook zwaarder dan die van die andere opleiding.


2. Kan ik ergens vinden wat er in de colleges wordt behandeld?

In onze studiegids staat per college op hoofdlijnen beschreven wat er behandeld wordt en welke literatuur we gebruiken. (N.B. de exacte literatuurlijst ontvang je voor aanvang van het eerste college.) Je kunt de studiegids hier aanvragen.


3. Is er al een college planning?

Jazeker! In de college planning  kun je zien welke colleges we geven en welke data collegedagen zijn.


4. Waar wordt de opleiding gegeven?

De colleges worden gegeven van 9:30 tot 17:30 op een centraal gelegen locatie.


5. Wat kost de opleiding?

Op dit moment kun je voor €6.500,- ex BTW (21%) deelnemen. Dit is exclusief de aanschaf van benodigde literatuur.


6. Wie geeft de opleiding?

De kerndocent van de opleiding is Dion Regtop. Beiden hebben hun sporen verdiend in het vak Workforce management op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Daarnaast maken we voor een aantal vakken gebruik van gastdocenten, die altijd expert zijn op hun vakgebied. Bijvoorbeeld voor de colleges presenteren en projectmanagement. Ook maken we voor enkele vakken gebruik van de expertise van onze Spril-consultants.


7. Hoe ziet het toelatingsproces tot de opleiding er uit?

Om een basisniveau van de deelnemers te borgen, hanteren we een toelatingsdrempel. We veronderstellen bepaalde vakinhoudelijke voorkennis.

Als je je aanmeldt, maak je daarom een kort assessment waarmee we je vakinhoudelijke kennis toetsen. Als jouw niveau voldoende is, vragen we je een 360˚-feedback te laten invullen in je werkomgeving. Hiermee maken we inzichtelijk welke behoefte er is voor jouw competentie-ontwikkeling. Vervolgens voeren we nog een gesprek om jouw motivatie en doelstellingen helder te krijgen. Als de conclusie van al deze drie stappen positief is, mag je deelnemen aan de opleiding.


8. Ik heb toch nog wat vragen. Wie kan ik bellen?

Je mag contact opnemen met:

Dion Regtop, 06-20 01 31 21, dion@spril.nl

Edwin van der Hilst, 06-83 96 83 87, edwin@spril.nl

Pagina delen: