The start of a new era – the life of a consultant

Het is ergens eind oktober/begin november en ik zie op LinkedIn voorbij komen dat Spril op zoek is naar WFM’ers. “Dat is toch niks voor mij! Of misschien toch wel…?” Wie kan me beter informeren dan iemand die bij Spril werkt en mij enkele jaren terug heeft ingewerkt op Trafficwerkzaamheden bij T-Mobile? Het is maar goed dat ik een abonnement heb met onbeperkt bellen, want er zijn aardig wat belminuten versleten met Nick Sneijder. Wat zijn de voor- en nadelen, hoe is het om de stabiele werkomgeving op te geven, hoe is het om meerdere klussen per jaar te doen en hoe bevalt het reizen, zie je mij dit doen… en ga zo maar door.

Ik ben overtuigd. Ik ga ervoor. Ik word consultant!

Al snel volgen er drie kennismakingsgesprekken, één telefonisch en twee face-to-face. Er zit enige spoed achter, omdat ik bijna voor vier weken naar Zuid-Afrika ga vertrekken. Uiteindelijke conclusie: we gaan dit doen! De exacte invulling bespreken we na de vakantie. Ná de vakantie werd tijdens de vakantie. Ik kreeg een berichtje dat ik vanaf 1 februari lid zou worden van het team van Spril. De fijne vakantie werd hierdoor nóg leuker.

Nancy Bruggeman, WFM Consultant

Het is natuurlijk cruciaal dat de consultant perfect past bij het bedrijf en bij wat nodig is.

Als consultant is het belangrijk dat je een bedrijf en/of klus ook binnen weet te halen. Je gaat op gesprek. Ik kan zeggen dat het een gek idee is om voor je werk een gesprek te doen met een bedrijf. Alsof je aan het solliciteren bent. Maar aan de andere kant ook heel logisch. Het is natuurlijk cruciaal dat de consultant perfect past bij het bedrijf en bij wat nodig is.

Ik heb mijn eerste plaatsing binnen. Maandag vertrek ik voor het eerst voor het werk naar Maastricht. Ik kan je vertellen dat Maastricht, vanuit mijn woonplaats Zoetermeer, bijna de verst gelegen stad is in Nederland. Groningen is net 8 kilometer verder. Je begrijpt dat elke dag heen en weer pendelen zwaar kan vallen; je zit immers gedurende een enkele reis zonder files twee uur achter het stuur. De oplossing? Via Spril ga ik wekelijks op zoek naar leuke en praktische verblijfplaatsen in de buurt. Niet te ver weg; in de stad of in een pittoresk dorp, appartement of hotel; de hele week op één plek of elke nacht ergens anders? De keuze is reuze in Zuid-Limburg. Ik ga in de week meer dagen in Limburg wonen dan in Zoetermeer. Laatst las ik in een artikel dat Maastricht de leukste plek in Nederland is om naartoe te gaan, daar waar het vakantiegevoel het grootst zou zijn. Hè, wat vervelend haha!

Blijf mijn blog volgen om meer inzicht te krijgen in het leven van een consultant.

Wat me is bijgebleven uit alle gesprekken met (voormalig) consultants en een aantal Sprillers, is dat dit werk een aardige impact kan hebben op je privéleven. Met een opdracht zo ver weg van huis, kan ik me er iets bij voorstellen. Aan de andere kant heb ik nu een hele gave opdracht en geef ik mijn WFM-kennis en ervaring, en dus mijn cv, een flinke boost! Dit had ik niet meegemaakt als die stoute schoenen in de kast waren blijven staan. Hoe ik mijn privéleven en mijn supertoffe nieuwe uitdaging in elkaar ga passen, weet ik nog niet. Ik moet het ervaren om hier een antwoord op te kunnen geven. Wat ik wél weet is dat ik mijn Sprilcarrière tot een groot succes wil maken en dat ik volledig gesteund wordt in mijn keuzes door het thuisfront. Het is echt een heel prettig idee dat mijn vriend, vriendinnen en familie als een blok achter mij staan.

Ik heb heel veel zin om eraan te beginnen!

Tot snel!

Nancy Bruggeman


Pagina delen: