Nieuw, nieuwer, nieuwst

Blog vier alweer, wat vliegt de tijd! Deze blog heeft wat langer op zich laten wachten en dat is niet zonder reden… De afgelopen maanden stonden compleet in het teken van nieuwe ‘dingen’. Superleuk, maar ook spannend.

Af en toe een switch

Allereerst heeft er begin dit jaar een wisseling plaatsgevonden tussen de Planners en de lijn die zij plannen. Bij een grotere club Planners is het goed om af en toe een switch te maken; er ontstaan nieuwe ideeën, processen worden herzien (op basis van wat beter/efficiënter kan) en je raakt op iedere lijn ingewerkt, zodat je elkaars lijn makkelijker kan overnemen tijdens bijvoorbeeld een verlofperiode van een collega. Iedere lijn heeft zo zijn eigen regels; je krijgt te maken met andere teamleads/adviseurs en een ander management.

Verint

Een andere grote verandering is het samenvoegen van de lijnen. Dit heeft natuurlijk een grote impact op je huidige pool, die Multi-skilled moeten worden opgeleid, maar ook op ons ‘planners’. Dit zit vooral in het bouwen van een nieuwe organisatie in Verint. Er moeten nieuwe shifts komen, alsook shiftactiviteiten, events, queues… kortom een hele klus. Inmiddels heeft het eerste testrooster succesvol gedraaid.

We zijn er nog niet! Afgelopen maand heeft er ook een upgrade van Verint plaatsgevonden. Uiteraard heeft het altijd tijd nodig voordat iedereen hier zijn weg in gevonden heeft en alles daadwerkelijk ook vlekkeloos verloopt.

Heads up

Nog een kleine heads-up over ons Traineeship, in september studeren we af! Afgelopen week hebben we onze afstudeeropdracht gekregen: een Forecast en Capaciteitsplan maken. Daarover de volgende keer meer…

Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd een uitdaging, vooral als er meerdere tegelijk lopen, maar wat heb ik in een korte tijd weer veel geleerd! Ook al was het af en toe stressvol, ik zie het als een voorrecht dat ik dit weer mee kan nemen in mijn rugzakje.

Groet, Marjolein


Pagina delen: