In de boeken met Regtop, Erlang, Poisson en Covey….

In mijn vorige blog heb ik je meegenomen in een dag als Trafficmanager bij ABN Amro Bank N.V.. Vandaag neem ik jou mee naar een traineedag. De kledingkast gaat open en ik pak een lekker warme trui in plaats van mijn blouse en colbert.

Elk kwartaal staat in het teken van een onderdeel uit WFM

Dit kwartaal hebben wij als onderdeel Capaciteitsmanagement en Erlang C. We beginnen de dag met een kop koffie en een goed gesprek over hoe het gaat met ons en hoe het gaat op het werk. Marjolein en ik delen successen en hindernissen. Daarna nemen we een duik in de theorie. Dion vertelt vol enthousiasme over Erlang, Poisson, Covey en nog vele anderen. Ondertussen vraag ik mijzelf af: “Volgens mij probeert Dion mij zover te krijgen dat ik een poster van één van deze mannen boven mijn bed ga hangen”. Al snel gaan we over naar de hersenkrakers: wij gaan capaciteitsberekeningen maken. Doordat ik opgegroeid ben in het digitale tijdperk, is het wel weer even wennen om ouderwets sommen te maken. Mijn format in Excel gaat mij nu niet helpen. Door elke keer aandacht te besteden aan de berekeningen, komt dit gelukkig helemaal goed.

Ook training op persoonlijk niveau

De trainingen kunnen specifiek gaan over WFM-onderdelen, maar ik krijg ook trainingen op persoonlijk niveau zoals presenteren, persoonlijk leiderschap, het begeleiden van veranderprocessen en meer. Hierdoor leer je niet alleen theorie over WFM, maar werk je ook aan een betere versie van jezelf.

Ik hoop dat je door middel van deze blog een idee hebt gekregen van een klassikale traineedag. Mocht je meer willen weten over het Traineeship, neem dan gerust contact met mij op!


Pagina delen: