Efficiënte inzet van personeel in de Horeca levert een bijdrage aan de marge en de beleving van uw klant

De stapsgewijze afschaffing van het minimumjeugdloon is een directe bedreiging voor de omzet in veel horeca. Na jaren van meer werkgelegenheid in de branche kan de geleidelijke afschaffing een tegengesteld effect teweeg brengen. De stijging van het loon zal hand in hand moeten gaan met de stijging van productiviteit, anders komen marges direct onder druk te staan.

Daarom is een goed samenwerkend en productief team is van groot belang in de horeca. Een robuuste planning is hierbij een van de sleutels hiermee is een besparing van miniumaal 2% op personeelskosten niet uitgesloten.

Gastvrijheid is overal in de horeca, of het nu gaat over een café, restaurant, hotel, bistro, club conferentieoord, en is in een paar kernwoorden te vatten:

  • Persoonlijke zorg
  • Flexibiliteit
  • Gastvrijheid
  • Kwaliteit

Om dit te kunnen bereiken, heb je als horecaondernemer niet alleen een solide formule nodig, maar ook het juiste personeel, op het juiste moment.

In 2015 behaalde de horeca in Nederland 5,7 procent meer omzet dan in 2014. Dit is de hoogste omzetstijging in 15 jaar. Deze trend zet zich door, maar de branche moet voorzichtig zijn. De sector is conjunctuurgevoelig en de concurrentie is hevig.

Capaciteitsmanagement de uitkomst voor ketens

Behalve een goed online planningspakket is capaciteitsmanagement de uitkomst voor bijvoorbeeld  ketens, recreatie en hotels om zo in te kunnen spelen op de veranderingen in de hoeveelheid gasten en in het personeel. Maar ook voor kleinere bedrijven is er met efficiënter plannen al veel te winnen.

Wij kunnen u helpen om het verbeterpotentieel van uw planorganisatie boven water te brengen

Bij Spril geloven we dat een goed ingerichte planorganisatie een significante bijdrage kan leveren aan uw onderneming. Wij kunnen u helpen om het verbeterpotentieel van uw planorganisatie boven water te brengen, wij gaan samen met u op zoek naar hoe uw organisatie klaar te stomen is voor de  voor de toekomst, zie hieronder voor een greep uit de mogelijkheden:

Met een flexibel personeelsbestand

“Hoeveel parttimers neem ik aan voor een zorgeloze planning deze zomer?”

Duidelijk inzicht in de capaciteit van uw personeel

“Ik heb voldoende gastheren en -vrouwen in dienst om al mijn gasten op tijd te bedienen”

Met software, op maat gesneden voor uw organisatie

“Met een online planningspakket heb ik real time inzicht in beschikbaarheid en gepland personeel, 24/7”

Een robuuste planning

“Mijn planning is zo flexibel dat ik met een minimale inzet het rooster op mooi weer heb aangepast”

Pagina delen: